Кількість
|
Вартість
|
||
|
Запорука якісно приготованої страви – це правильний вибір підходящої сковорідки. Від того з чого вона виготовлена залежить як приготується їжа, чи буде вона пригорати і рівномірно нагріватися.
На сьогоднішній день ринок пропонує широкий вибір сковорідок з різного матеріалу. У них різні розміри, форми і покриття, вони розділені за призначенням, на кожній з них можна приготувати різного виду страви. Моделі, представлені в нашому магазині, не деформуються при високих температурах, мають якісне антипригарне покриття, внаслідок чого їжа не змінює смак і не пристає до дна.
Різновиди матеріалів та характеристика
Виробники з кожним роком удосконалюють технології і пропонують споживачеві поліпшені варіанти. Спеціально розрахована глибина і товщина, дозволяє якісно приготувати інгредієнти. На них можна смажити, парити і підігріти необхідні страви. Частіше всього використовують для виготовлення сковород такі матеріали:
- Алюміній – легка, найчастіше невелика сковорідка для швидкого обсмажування, так як вона має високі теплопровідні показники;
- Сталь – мають гарну теплопровідність і підходять для індукційних плит;
- Чавун – важка сковорідка з товстими стінками і дном, підходить для смаження, тушкування і запікання в духовій шафі;
- Керамічне/тефлонове покриття – легкі сковорідки з привабливим дизайном, їжа не пригорає (можна готувати без масла), але вимагають обережного використання і ретельного догляду.
Кожен з цих матеріалів надає готовому виробу різну вагу, зовнішній вигляд і властивості. Вони всі підходять як для домашнього використання, так і професійного.
У кожній сковорідки своя особливість, наприклад:
- сковорода-гриль має ребристу поверхню, на ній в основному готують м'ясні та рибні вироби, готова страва має соковиту підсмажену кірочку, яка надає їй апетитний вигляд.
- млинцеві сковорідки, вони тонкі і нагадують плоску тарілку з маленькими бортиками, виготовляються з чавуну і сталі з антипригарним покриттям, налите тісто не пристає, а тепло рівномірно розподіляється по поверхні.
- Сковорідки з чавуну – не потребують додаткового антипригарного покриття, цей матеріал дозволяє їжі не пригорати. Вони популярні серед покупців, так як мають довгий термін експлуатації. Продукти, приготовані на такій сковороді не змінюють смакових якостей.
- Сотейники – такі сковорідки призначені для приготування соусів і тушкування. Сотейники своїм виглядом нагадують каструлю, тільки з довгою ручкою, мають різну глибину і діаметр.
У нас можна підібрати і купити недорого якісне кухонне начиння. Ціна на асортимент залежить від фірми виробника, виду матеріалу і його покриття.