Кількість
|
Вартість
|
||
|
Уявіть, що ви зробили новий ремонт: чудові стіни, дивовижна підлога, шикарний кухонний гарнітур. По всьому будинку віє аромат свіжоспеченого пирога. Ви готові пригостити їм гостей, дістаєте тарілки... а вони, замість того, щоб підкреслювати елегантний стиль дорогої кухні, ганьблять вас: старі пошаркані бабусині тарілки, що дісталися вам ще від матері. Що робити, щоб уникнути такої ситуації? Дуже просто — купити нові.
Завдяки конкуренції безлічі виробників, сучасні тарілки можуть бути справжнім витвором мистецтва, причому купити їх можна за досить невисокою ціною.
Але перш за все, давайте визначимося: які саме тарілки вам потрібні.
Види тарілок
Всього існує кілька типів тарілок
- Десертні тарілки, як правило — зразок витонченості серед кухонного начиння, оскільки використовують їх в основному у свята. На них подають фрукти, торти і тістечка. Вони можуть бути різних розмірів від 16 до 19 см в діаметрі, а зроблені ці маленькі шедеври з будь-якого елегантного матеріалу: скло, кераміка, фарфор і т. п.
- Супові тарілки відрізняються від десертних більшою простотою і функціональністю. Вони більш глибокі, щоб в них було можливо наливати різні рідини - на те вони і супові. Як і десертні, вони існують у будь-яких формах і розмірах. Але їх корисність не означає, що вони будуть менш красивими, ніж їх ошатні побратими. Напроти. Однотонна біла тарілка навряд чи стане муляти очі. Тим більше, що сучасний покупець може вибрати будь-яке забарвлення: від світло-рожевого до чорного, і це ще не кажучи про різноманітність малюнків на посуді.
- Обідня тарілка — середня сестра супової і десертної. Вона плоска як перша, і міцна, як друга. При бажанні можна вибрати навіть прозору тарілку - вона однозначно буде виділятися серед звичної нам нудного дідівського посуду з квіточками.
- Пиріжкова тарілка подається на стіл, коли сумлінна господиня вирішила здивувати гостей або домочадців власноруч створеним хлібобулочним виробом: пирогом, ватрушкою, канапе. Або її просто використовують для зручності, щоб брати з неї хліб для першого або другого блюда. Пиріжкова тарілка буває зі скляної, порцелянової, або з необпаленої кераміки. Виглядає остання особливо екстравагантно.
Стандартний розмір підставочної тарілки - 27 сантиметрів. У ресторанах їх розкладають насамперед по одній для кожної людини. Але з них не їдять. Підставочні тарілки, як правило, майже повністю плоскі — зроблено це тому, що на них кладуть інші, основні тарілки: супові, десертні, і навіть кокотніци з жульєном.
У висновку хотілося б сказати, що якими б не були ваші ексцентричні бажання — ми можемо втілити їх в життя. У нас широкий вибір посуду на будь-який смак і бюджет.