Кількість
|
Вартість
|
||
|
Капучинатор — пристрій для емульгування молока (збивання пінки) для приготування напоїв на базі еспресо: капучино, лате, лате-мак'ято.
Капучинатори можуть базуватися на двох технологіях: паровий капучинатор (стімер) і механічний капучинатор.
У механічному капучинаторі молоко спінюється вінчиком в окремій ємності для збивання молока — "пітчері", а отриману пінку переміщують в чашку самостійно. Конструктивно механічні капучинатори поділяються на дві групи, котрі відрізняються за будовою:
- вінчик і чаша є одним пристроєм (вінчик може вийматися для миття), в якому може відбуватися збивання молока з підігрівом, без підігріву або просто підігрів без збивання; в такому капучинаторі віничок може приводитися в рух електродвигуном, розташованим в основі капучинатора, або електромагнітним приводом (в цьому випадку віничок вільно плаває в ємності).
- вінчик знаходиться на пристрої, подібному до зануреного блендера і в якості чаші може використовуватися будь-яка відповідна ємність.