Додайте товари для порівняння
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик
Каталог
Укр

Каструлі

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою

Будь-яка господиня знає, що якісний посуд на кухні застава смачних страв. Каструля -незамінна річ на кухні будь-якої жінки. На нашому сайті ви зможете підібрати необхідну каструлю і купити її недорого.

Різновиди розмірів посуду

Каструлі зазвичай класифікують по таким критеріям:

  • обсяг у літрах;
  • висота;
  • діаметр днища;
  • діаметр верхньої частини каструлі.

Тут все просто, чим ширша каструля, тим простіше перемішувати і контролювати готовність страви.

Різні розміри каструль служать для різних цілей. Наприклад, у високій і вузькій ємності краще варити спагеті, каструлі маленьких розмірів застосовуються для приготування невеликих порцій. У каструлі об'ємом від 5 літрів зручно варити соки і варення. Все залежить від ваших потреб.

Матеріали для виготовлення каструль

Дані різновиди посуду можуть бути чавунні, керамічні, сталеві, силіконові та з інших матеріалів. Вони мають різні особливості. Деякі підходять лише для електричних плит, інші сумісні з усіма плитами, чавунні підходять для приготування страв на відкритому вогні.

  • Серед всіх матеріалів лідируючі позиції займають алюмінієві каструлі. Прості та достатньо міцні. У них можна тушкувати, смажити, варити і навіть готувати на пару. Краще вибирати каструлі з щільним покриттям алюмінію. Вони підходять для всіх видів плит та ціна їх доступна. Слід знати, що залишати готову їжу у такій каструлі не варто, так як алюміній може окислюватися.
  • Каструлі-нержавійки, зі сталі, не тільки красиво виглядають, але і мають безліч переваг. Рівномірний розподіл тепла не дозволить страві підгоріти у процесі готування. Міцне покриття захистить їжу від окислення, в ній дозволяється зберігати страву після приготування. Також в каструлях з даного матеріалу їжа приготується набагато швидше, завдяки диску з вуглецевої сталі.
  • Каструлі з чавуну підходять для смаження і тушкування, також їх можна використовувати для запікання страв у духовці і на відкритому вогні. Варто відзначити, що така каструля має велику вагу.
  • Керамічні каструлі — це класика. Підходять для будь-яких видів приготування, і незамінні на будь-якій кухні. Бувають різних дизайнів та видів! В кераміці їжа не підгорає, а також, виходить корисною і натуральною.
  • Силіконові каструлі легко очищати від забруднень, вони еластичні і зручні. В процесі готування нічого не підгорає. Це дуже практичний і сучасний вибір. Підходять для мікрохвильових печей, духовок і електричних плит. Також серед них є компактні моделі, які можна зібрати і розібрати.
Вгору