Додайте товари для порівняння
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик
Каталог
Укр

Молочники, сливочники

Вибираючи посуд, важливо знати для чого призначені окремі предмети, і як ними користуватися. Молочники і сливочники — судини, що нагадують глечик і чашку з носиком і ручкою, служать ємностями для молока і вершків. Але у кожного виду своя область застосування.

Спочатку для тривалого зберігання молока використовувалися глиняні глечики з пористою поверхнею, завдяки якій молоко довше залишалося свіжим. З часом глечики стали предметами сервірування.

У 1700 роки, коли в Англії стало модним пити чай з молоком і цукром, молоко та вершки стали подавати в молочниках і сливочниках.

Характеристика

Сучасні молочні глечики різноманітні по дизайну. Вони накриваються кришкою, щоб молоко не вбирало сторонні запахи і довше зберігало необхідну температуру. В молочниках молоко подають на стіл, зберігають у холодильнику, розігрівають на плиті.

Сливочник менше молочника, нагадує чашку з носиком, або має витягнуту форму. Його об'єм від 50 до 200 мл. Це обумовлено тим, що вершки наливаються малими порціями і є лише доповненням до гарячих страв та напоїв.

Посуд для молока і вершків є частиною чайного та столового сервізів, але можуть бути самостійними предметами кухонного посуду.

Різновиди і особливості молочників і сливочників

Для виготовлення молочних глечиків використовуються:

  • фарфор;
  • кришталь;
  • кераміка;
  • скло;
  • метал.

Найчастіше можна зустріти порцелянові вироби. Вони різноманітні за формою, декоруються емаллю, розписом, золоченням, можуть бути прикрашені фігурними елементами. Молочники і сливочники з будь-якого матеріалу можна недорого купити в нашому інтернет магазині.

Практичним вважається посуд з кераміки. За рахунок низької теплопровідності матеріалу, судини довше зберігають молоко прохолодним у спеку і теплим — у холодну пору.

Скляний і металевий посуд відрізняється строгістю і лаконічністю ліній. Вони добре вписуються в сучасний інтер'єр, а завдяки феритному денцю, молоко в молочнику можна підігрівати на індукційних плитах.

Особливу популярність мають пітчери — молочники, які бариста використовують для приготування еспрессо. Пітчери можуть бути місткістю до 2000 мл, мають емалеве покриття зовні і тефлонове всередині. За рахунок товстих стінок в них легше збивати піну і стежити за температурою, вузький носик молочника дозволяє робити малюнки на каві.

Вгору