Кількість
|
Вартість
|
||
|
Вибираючи посуд, важливо знати для чого призначені окремі предмети, і як ними користуватися. Молочники і сливочники — судини, що нагадують глечик і чашку з носиком і ручкою, служать ємностями для молока і вершків. Але у кожного виду своя область застосування.
Спочатку для тривалого зберігання молока використовувалися глиняні глечики з пористою поверхнею, завдяки якій молоко довше залишалося свіжим. З часом глечики стали предметами сервірування.
У 1700 роки, коли в Англії стало модним пити чай з молоком і цукром, молоко та вершки стали подавати в молочниках і сливочниках.
Характеристика
Сучасні молочні глечики різноманітні по дизайну. Вони накриваються кришкою, щоб молоко не вбирало сторонні запахи і довше зберігало необхідну температуру. В молочниках молоко подають на стіл, зберігають у холодильнику, розігрівають на плиті.
Сливочник менше молочника, нагадує чашку з носиком, або має витягнуту форму. Його об'єм від 50 до 200 мл. Це обумовлено тим, що вершки наливаються малими порціями і є лише доповненням до гарячих страв та напоїв.
Посуд для молока і вершків є частиною чайного та столового сервізів, але можуть бути самостійними предметами кухонного посуду.
Різновиди і особливості молочників і сливочників
Для виготовлення молочних глечиків використовуються:
- фарфор;
- кришталь;
- кераміка;
- скло;
- метал.
Найчастіше можна зустріти порцелянові вироби. Вони різноманітні за формою, декоруються емаллю, розписом, золоченням, можуть бути прикрашені фігурними елементами. Молочники і сливочники з будь-якого матеріалу можна недорого купити в нашому інтернет магазині.
Практичним вважається посуд з кераміки. За рахунок низької теплопровідності матеріалу, судини довше зберігають молоко прохолодним у спеку і теплим — у холодну пору.
Скляний і металевий посуд відрізняється строгістю і лаконічністю ліній. Вони добре вписуються в сучасний інтер'єр, а завдяки феритному денцю, молоко в молочнику можна підігрівати на індукційних плитах.
Особливу популярність мають пітчери — молочники, які бариста використовують для приготування еспрессо. Пітчери можуть бути місткістю до 2000 мл, мають емалеве покриття зовні і тефлонове всередині. За рахунок товстих стінок в них легше збивати піну і стежити за температурою, вузький носик молочника дозволяє робити малюнки на каві.