Кількість
|
Вартість
|
||
|
Ковш — це каструля відносно невеликого обсягу з довгою ручкою. Вони широко використовуються в приготуванні їжі. Купити ковші недорого можна у нас.
Види
Кожна каструля відрізняється один від одного по цілому ряду ознак:
- Матеріалу (як правило, це нержавіюча сталь, але зустрічаються і моделі з алюмінію);
- Покриттю (виріб може бути емальованим чи ні, а також відрізнятися кольором емалі, узором, дизайном; також вона може бути покрита антипригарним шаром);
- Обсягом (ківш — це невелика ємність, обсяг якої не більше 2 л, але бувають і більші екземпляри);
- Наявності кришки (бувають ковші з кришкою в наборі і без неї);
- Довжині ручки (вона може відрізнятися у різних моделей і виробників);
Така каструля підходить для приготування невеликої кількості їжі. Наприклад, каші для дитини або соусу до страви. В ковші їжа приготується швидше, так як йому потрібно менше часу, щоб нагрітися. Саме тому ковш входить у всі комплекти каструль.
Особливості
Кожна ємність має свої характерні відмінності. Ковші відрізняються в залежності від типу плити, на якій можна готувати:
- Газовій;
- Електричній;
- Індукційній;
- Склокерамічній;
Але в основному це універсальні вироби, які підходять до будь-якої побутової техніки.
Інша важлива відмінність — це матеріал ручки. Вона може бути виготовлена з пластику (бакеліту) або металу. Пластикові ручки гірше проводять тепло на відміну від металевих, які мають властивість миттєво нагріватися. Але сталеві вироби можна використовувати в духовці. Існують моделі з комбінованими ручками, що складаються частково з пластику та металу. Ціна на такі екземпляри значно вище, ніж на аналогічні вироби з ручками, виготовленими з одного виду матеріалу.
Особливості матеріалів. Керамічні вироби не можна очищати в посудомийній машині. Цей матеріал досить крихкий. Кераміка легко б'ється, а виріб зі сколами використовувати не можна. Металеві моделі універсальні. Примірники з тефлоновим покриттям вимагають обережності при експлуатації — їх не можна дряпати, так як страви можуть почати пригорати.
Кришка може бути сталевою і скляною. Перша не дуже зручна, тому що немає можливості спостерігати за їжею в процесі приготування, не знявши кришку. Саме тому найчастіше до каструлі додається скляний аксесуар.
Ковші — це універсальні предмети кухонного начиння, необхідні кожній господині.