Кількість
|
Вартість
|
||
|
Спецівники - це ємності для зберігання спецій. Ця річ не тільки прикрасить кухню, але і збереже смак приправ. Недорого купити їх можна в нашому магазині.
Різновиди
Різновиди спецівників в залежності від типу приправи :
- Сільнички - це ємності для зберігання солі;
- Перечниці призначені для зберігання меленого перцю або інших сипучих спецій;
- Соусниці використовуються для подачі до столу рослинного масла, гірчиці та інших рідких соусів. Вони можуть бути доповнені лійкою;
- Млин подрібнює приправи на дрібні частинки — наприклад, перець горошком - в порошок);
- Дозатор допомагає не переборщити зі спеціями і додавати їх в їжу в обмеженій кількості;
Ємність з якого матеріалу краще вибрати
Їх виготовляють з різних матеріалів. Найбільш функціональні моделі зі скла, кераміки та пластику, а ось від покупки дерев'яних спецівниць краще утриматися. На кухні дуже волого, а вологість псує дерево. Придбання такого варіанту можливо лише тоді, коли до складу моделі входить нержавіюча сталь, а дерев'яна частина покрита спеціальним захисним шаром. Ціна на таку ємність вище, ніж на що складається з однієї деревини.
Особливості вибору
При покупці сільнички або перечниці варто звертати увагу на наявність отворів. На одних вони є, а інших — ні. Перечниці без отворів призначені для тривалого зберігання сухих переправ, а з ними — для використання. Рекомендується вибирати такі екземпляри, які мають в своєму комплекті відразу дві кришки і міняти їх в залежності від обставин.
В деякі моделі, призначені для сипучих добавок, вбудовані млини. Вони бувають двох типів:
- Механічний;
- Автоматичний;
Перші працюють від сили людини, а другі — від електрики. Механічні млини коштують дешевше, а електричні — дорожче. Перші найкращі, адже застосовувати їх можна в будь-якому місці, а другі потребують джерелі електрики.
Для зберігання солі рекомендується вибирати моделі без отворів, так як вона швидко вбирає вологу. Щільна кришка створює ефект вакууму, тому органолептичні властивості спеції збережуться надовго.
Ємності для добавок до їжі продають окремо і наборами. Класичний варіант-це сільничка і перечниця. Такий набір підходить для початківців кулінарів, а любителі і професіонали потребують наборах, що складаються з 4-8 моделей.
Спецівник - це не тільки симпатичний, але і функціональний аксесуар для кухні.