Кількість
|
Вартість
|
||
|
Електром'ясорубки – прилади для подрібнення продуктів, або інших завдань, при наявності насадок. Вони бувають звичайними, універсальними, мають насадки або кухонними комбайнами.
Що таке електром'ясорубки?
Як механічна, так і електро, потрібна для подрібнення м'яса та інших продуктів на дрібні шматки. Завдяки використанню насадок є можливість приготування печива, локшини і спагетті. Вона коштує недорого і знаходиться на кухні в кожної господині.
Електром'ясорубки складаються з таких основних елементів:
- електродвигуна в корпусі;
- отворів для прийому продуктів;
- шнека і ножа для подрібнення;
- решітки, звідки виходить подрібнений продукт і кришки.
Види електром'ясорубок
За типом переробки м'ясорубки поділяють на куттерні і шнекові. У першому варіанті є спеціальний контейнер, де м'ясо подрібнюється ножами. Такий тип за принципом дуже схожий на блендер і рідко використовується.
У другому варіанті м'ясо проходить по валу, поступово переміщається вперед і перемелюється ножами.
За функціями поділяють на:
- кухонні комбайни (багатофункціональні електроприлади);
- стандартні (використовуються тільки для подрібнення);
- універсальні (як і стандартні, але є додаткові насадки).
Які бувають насадки?
Електром'ясорубки не тільки перемелюють, але і мають інші функції завдяки насадкам, що робить їх універсальними. Існують такі види насадок:
- для нарізання овочів різними формами (кільця, кубики та інші);
- для приготування ковбасок;
- кеббе для приготування сосисок;
- форма для локшини або печива;
- для віджимання соку з помідорів та інші.
Головні характеристики електром'ясорубки
Техніка буває різних типів, тому кожен може придбати на свій вибір.
Матеріал
Матеріал грає одну з головних ролей. Основні деталі повинні бути створені з хорошого металу для витримки постійних навантажень. Зазвичай це нержавіюча сталь. Шнеки можуть бути в комплектації двох видів: пластик (для фруктів) і метал (для важко перероблюючого продукту).
Електродвигун
М'ясорубки бувають різних потужностей, починаючи з 400 до 3000 Вт. Варто враховувати, чим двигун потужніший, тим більше у нього продуктивності в хвилину, але гучніше і ціна дорожче. Є варіанти, що мають захист, оберігає від критичного нагрівання. Така функція підійде при довгому використанні. В наявності моделі як з однією, так і кількома швидкостями для регулювання.
Реверс
Пристосування може мати реверсний режим, що дозволяє обертати леза у зворотний бік. Такий режим дозволяє швидко очистити леза ножів від жилок м'яса, що застрягли в них, без повного розбору електроприладу.
Лоток
Може бути зроблений з пластика або металу. Другий варіант менш шкідливий, однак, деякі моделі мають лоток з харчового пластику, не впливаючого на їжу.